Hellu vecka 32..

...<3

Jajjamen nu endast 8 veckor kvar!! TVÅ MÅNADER IMORGON!!! Insane...
Namen var hos BM idag å allting verkade bara fint me både jag å lillskruttet i magen. Var dock väldigt roligt då jag idag varit på dagrehab då kära svärmor lämnat mig åt mitt öde fram till den 13/5, och fick sluta klockan 1 å hade inte tid föränn 13:45 hos BM. Gick mig en liten prommis runt hospitalet men när jag fick syn på nå små jäklar som singlade ner från himlen så gick jag in å väntade istället. Ca 25 min fick ja sitta utanför BM:s rum å vänta. Kotten var helt lugn å låg bara å myste i magen men sedan när paret som var före mig gick ut så lämnade dom dörren öppen. Två sekunder efter att dom gått iväg började kotten genast vrida på sig. Tänkte säkert: NEEEJ Å NEEEEJ inte till den där hemska tanten igen som bara klämmer å känner på mig varje gång..!!!
Hahaha skrattade lite gott å gick å satte mig inne hos BM å hela tiden bråka den där inne. Sedan när de var dags för avlyssning av hjärtljud så hittade hon åt lillhjärtat direkt. "Haha jaa men se du fick ju tillåtelse att lyssna på hjärtat direkt denna gång" sa jag å BM skrattade. Tji fick vi, för direkt efter jag sagt det så börja den vrida på sig å hon "tappade bort" lillhjärtat. Hahah å sedan fick hon "jaga" den skrutten i magen för å hitta åt å jag sade de att "Jaa men de e ju sin pappas lilla bebis, lika bråkig. Så bråkar du med den bråkar den tillbaka!" å BM bara skrattade.  Haha fina lilla gosegris inne i magen!<3  Men den låg då ungefär som förra gången, huvudet neråt å ryggen åt höger.

Nää nog om det. Nu har jag lååånghelg till på måndag då nya spännande äventyr på lassa nalkas. Blir nog rehab då också men inte på samma ställe.
Nu ska vi packa ihop oss å dra till stugan där de blir grillat å besök av svärfar å bihang.
Får se om de blir nå mer bloggis någon dag här framöver?

Ni får om inte annat ha en mysig valborg å sup inte bort er!

Kram!

Måste få skriva av mig min irritation..

,....!!!!!E¤!¤Weysyrsry5!!!

Fick nyss ett kärleksbrev från AF å jag blir TOKIIIIIIIIIIIIIG (med superstora bokstäver) på att min såkallade "handledare" där INTE kan stava. Alltså, jobbar man med ett så kallat "viktigt" jobb som dom "gör" så kan ska man väl för faen kunna stava!?  Vadå "prktiserra på" eller "somameren" "aktivitet frö sommmaren" "vrrdadministratör. Sedan vadå "." efter avslutad mening eller stor bokstav i namn samt förmåga att kunna radera urgammal information typ "ansöka om praktik på bageri": Jaa de gick ju även sådär med den saken när det var aktuellt, jäv var de de hette va som hon kom på när hon absolut tyckte att jag skulle vara inom äldreomsorgen istället? Men jobba där på bageriet i sommar DET får jag. JAG BLIR KNÄÄÄÄPPPPP!!!! Ond på dem blir jag, mycket mycket ond!

Nåväl.

Nu har jag fått ur mig lite frustation å ska försöka hitta på något trevligt att göra, är ju väldigt fint väder idag också!

Annars i helg händer nog inte allt för mycket, kanske en sväng till kus/ers/bysk få se.. beror på väder å vind å ork!

Annars tycker jag att ni ska få ha en kanoners dag/helg också :)
Kramen!

Hellu vecka 31..

...<3
 
Igår klev vi in i veckan som heter 31.
Barnet:
Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.
 
Har nu i veckan börjat på min praktik hos svärmor som läkarsekreterare varav därför det kommer bli låg uppdatering här på bloggis. Tycker det går riktigt bra och det är roligt att få sitta å lyssna på diktat å samtidigt skriva ner i journaler. Mycket intressant och det är även mycket trevliga människor där på avdelningen.
Kan säga att kotten var väldigt bråkig första dagen då jag satt istortsett hela dan, å den bråka å bråka å bumpa å hade sig ungefär i stortsett hela tiden. Måste tyckt att de var konstigt att morsan var uppe så tidigt och åt storfrukost å sedan bara satt stilla hela tiden. Annars brukar jag ju äta en mindre frukost sådär tidigt ibland, bestående av frukt och eller smörgåsar. Men då vart det stora filtallriken som annars brukar vara mer som lunch.
Hahah.
Meen nu de senaste dagarna har den väl vänjt sig å bråkas inte fullt lika mycket. Lite på em men annars^^<3

Kan ju även säga att jag sover så gudomligt gott på nätterna nu sedan jag börjat där. Helt fantastiskt! Har även endast varit på tossi en gång inatt å den senaste gången det endast var en gång på natten var när syskonen var här sist. Dock inatt när jag varit upp så satte kotten igång men då vände jag bara sida så magen hamnade mot MrJs rygg å då fick bebis sparka på den å jag somnade direkt!

Nä ska nu gå å käka nå liten middag. Sedan ser vi väl vad som händer.

Ha en fortsatt underbar dag, här skiner solen så de kanske blir ut en sväng?!

Kramis!

Härliga tider..

..!

Nu är allting (större materiella saker) införskaffat för bebis ankomst! Fick lätta på plånkan idag å punga ut några hundringar för ett babyskydd (bilbarnstol för de första månaderna). Känns otroligt härligt att slippa oroa sig för att inte hitta en billig å bra sådan, nå mer!
Måste ju även få säga att vi kommit otroligt billigt undan genom att köpa beggat allting. Inte ens 2000spänn för säng(med ny madrass å skydd 500:-), vagn(kombi med matchande skötväska å åkpåse 200:-), babysitter(ett år knappt använd 100:-), babyskydd(med basenhet ett år å knappt användt 600:-) allt som allt! Å otroligt fina saker för liten kosing, kan inte bli bättre :)
Tycker även de e så otroligt roligt när jag säger till kotten att mamma ska spendera pengar på den, för då blir det genast kalas i magen! Hahaha bortskämda lilla unge, men du kan glömma att de blir massa saker när du blir större, då får du snylta på övriga släkten<3 Fast iofs så får du ju inga "nya" saker så de blir ju billigare ändå än om vi skulle köpa nytt allting från affär. Nåväl, bortskämd med kärlek kommer du då absolut bli!!<33

Nä ska man dra lite påskplaner då.
Ska till stugan iallafall å äta påskmiddag me fader å syskon någon dag. Sedan lät de som de blir Kus någon dag också. Får iallafall hoppas på fint väder!!

Nu: Göra i ordning plättsmeten (har en deal jag å min karl att jag gör smeten så får han grädda då jag är helt kass på det!)
Sedan: Bänka sig i soffan å se HOCKEEEY, hejja hejja hejja Skellefteååå AIKåååå!!

Troligtvis blir de dåligt med update nu under påsken så jag får passa på nu å önska eder alla en Riktigt Glad Påsk!

Kramen!

Hellu vecka 30..

..<3
 
Endast 10veckor kvar!!
Barnet: Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt, men från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster eftersom föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.

Jasi undrar om de ligger en liten bjässing där inne, precis som sin far, eller en lång å smal en, som sin mor?<3
Jaa om bara 10 veckor får man kanske veta det! Känns helt overkligt, kan ju ioförsig bli längre eller kortare också men ändå!! När jag vaknat till mig imorse så de första jag tänkte på var "Shit om 10veckor ska jag, JAG, klämma ut en liten unge!!" En liten parvelprutt som ligger å får de allt trängre i magen å blir allt starkare å gör sig påminnd ungefär hela tiden!
Jag säger bara som min kära bror en gång sade så klokt med falsettstämma: Åh ma GAAaaiii!

Måste bara tillägga att igår tyckte jag så synd om mitt lilla havregryn som hade hicka 3 gånger å alla tre gånger varade det i några minuter. Såå jobbigt det måste varit!<3 Man vet ju själv hur irriterande å jobbigt de är me hicka..
Meen mamma tröstar dig mitt lilla gryn att du bara övar på att andas så det inte blir så jobbigt för dig sedan när du tittar ut! Å för att din mor inte ska få hjärtsnörp av att du kommer ut å inte skriker!!<3 Du blir nog en riktig hejjare på att andas tror jag!

Nååväl.
Dagens planer ser ut som följande...
Nu käka lunch, fil å flings för att försöka tämja den jäkla halsbrännan!!
Sedan, dammsuga eventuellt, förstår inte varför MrJ drar in så jekulst mycke sand i längenheten å drar runt de ungefär överallt?!
Sedan prommsa till bageriet för att sedan åka å handla. Är ju för övrigt väldigt fint väder ute!

Ni må ha en superb dag!
Kram

78 dagar kvar..

..<3
 
Och min lilla kotte bråkar å hickar å har sig ungefär hela tiden<3 Har dock faktist de senaste nätterna fått sova helt okej då bebis också verkar varit helt slut å sovit den me, lite positions ändring när jag varit uppe å sissat men inte så mycke så jag inte fått somna om ganska direkt igen när jag lagt mig. Tackar dig för det mitt hjärta!
Sedan har jag märkt, för ganska länge sedan, att bebis reagerar mycke på när man spolar i kranar/duschar. Särskilt när jag spolar i kranen i köket så blir den genast tokig och börjar sparka/bråka. Duschar jag så känns de oftast som jag får tarmvridning då bebis börjar stöka där inne. Din lilla tokis<3

Gick idag en lång prommis på hela 75min, övade på andning och gick sakta som en snigel dock. Till FK och sedan till Johns jobb. Börjar kännas i benen direkt de blir några procents lutning på marken å benen värker å brinner.
Men jag är glad jag slipper astmaspray iallafall!

Nää var bara de jag skulle skriva, nu fortsätta se halv8 hos mig å sedan ullared!

Ha en fortsatt mysig måndagkväll.
Kram

81 dagar kvar..

..det närmar sig!<3


Haha var somsagt hos BM i onsdas och kotten hade världens hicka när vi satt utanför och väntade, den har jätte ofta hicka nu tycker jag. Mest på kvällen och långa perioder. Men det var inte de jag egentligen skulle säga utan att BM tyckte bebis var lite bråkig.
Skulle ju ta blodprov i armvecket och fick lägga mig på britsen så jag inte skulle svemenav å då börja bebis direkt å bråka inne i magen å BM skrattade så gott åt min guppande mage. Men sedan vart liten inte glad. När hon kom å skulle vara å klämma å känna hur liten låg fick hon sig rejäla sparkar då filuren i magen säkert tänkte: vatusan sluta taffsa på mig, får man inte vara ifred här inne!
Å BM sade att de var en förskräckligt finkänslig liten krabbat jag verkar bära på.
Jo sade jag å berätta att så fort farmor eller bonusfarfar ska känna så blir det helt stilla i magen.
Sedan fick hon de inte lätt när hon skulle lyssna av hjärtat på liten då denne gav igen å börja snurra runt inne i magen så att så fort BM trodde hon hitta lillhjärtat så bytte liten position. Hahaha mammas buse<3
Men tillslut gav liten upp å frekvensen låg denna gång på ca 138.

Jaja, sedan kan ju tilläggas att igår när jag åkte med morsan hem från solbacken så fick hon känna hur liten sparkade å bråkade i magen. Fullrulle å hårda slag vart det. Så farmor, nästa gång kanske är din tur!

Och idag har jag varit med Mossi, vi tog oss en varsin bolle å en kopp te/kaffe på Ainas å satt sedan ute i underbara solen å njöt.
Har även beställt nya glasögon till mrJ idag, blir nog massa fint :)!

Imorgon kommer bror å syster hit å ska slagga över till på söndag, blir nog jätte trevlig var ju ett tag sedan sist :)!

Annars på söndag blir de nog däckbyte å eventuellt en sväng till kus.

Ni får ha en fin helg!
Kramis



När jag ändå är igång..

..å funderar på hur bebis drömmer, om världen utanför?
 


Ungefär sådär kanske den föreställer sig er övriga i familjen?
 

Hellu vecka 29..

 
..<3

Fiitusan känns som de var igår jag skrev att vi klev in i vecka 28!!

Barnet

Fostret väger nu runt 1,4 kilo och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på mammans revben och även slå mot urinblåsan (haha kan tilläggas att blåsan min har den för lääänge sedan hittat!). En del kan sparka så hårt att mamman blir öm på en viss punkt (Jo tack den har vi kännt också!).
Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu.


Ååh att min lilla kotte kan drömma! Hur gulligull är inte de?! Mena, tänker bara på "busiga bebben" böckerna jag läste väldigt mycke när jag var liten å där den drömmer om hur mamma å pappa ser ut. Typ 12 tår å jätte stora öron å näsor å allt vad de nu var. Hahaha tänk om liten har sådana drömmar om oss?
Eller den kanske mer drömmer att morshan är en sådan som aldrig håller tyst å bara sjunger å pratar konstant, kanske ser jag ut som en marsipangris då jag äter så mycke gosaker hela tiden? Hihihi.
Å pappsen är en riktig hårig bråkstakare som tycker om å bråkas/busas med moschan å hen själv, en liten mupp!

 
 
Men iofs,man säger ju att har mamman mycke halsbränna blir det ett hårigt barn.. å som tidigare sagt tror jag de e en liten pappas bebis där inne? Så detta kanske stämmer..?


Mitt lilla <3..

..<3
 
Hihi tror mig har känt en liten fossing på magen idag när jag precis ätit frukost^^!
Låg sedan ned i sängen på rygg å kände hur liten bråkade runt där inne i maggen i vanlig ordning, å bestämde mig för att stryka på den lite. Kort efter att jag lagt dit handen tror jag liten tänkte "nu jäklar morshan ska du få se hur stark jag är" å tog spjärn å tryckte allt vad den hade med foten? mot magen å jag kände en liten knöl, ganska länge, på höger sida å denne knölen kändes som en liten fossing!!!!<3  Mysprutten där inne, ska du inte ta å komma ut snart!!?

Haha sedan igår när jag skulle lägga mig så lade jag mig tätt tätt bakom MrJ, så tätt så magen nudda hans rygg. Tror ni inte bebis "känner" detta å börjar sparka järnet så min älskade sambo som försökte sova fick sig en ordentlig massage ;)<3

Hahaha jaa man kan inte annat än skratta åt du lilla busfrö, ska bli så himla kul å se hurdan du blir när du en vacker dag i sommar ploppar ut å ska kräla omkring med blöjrumpan i vädret här hemma å dra kissarna i svansen osv<3 Mamsi å Papsi längtar tusen år före du!!<3

Ha en fortsatt fin dag alla!
Själv ska jag fortsätta njuta av lillskrutt som bråkar å har sig ett litet tag till innan jag snart måste fixa disken..suck!

Kram!

Tänkbart?

Dags att tänka på beach 2014!!

  Har du provat ALLT - utan resultat?

Prova detta: De allra flesta 2-åringar är smala. I samarbete med barnläkare, radiologer, dietister och utslitna föräldrar har denna geniala dieten forskats fram:

Frukost: 1 kokt ägg, 1 smörgås med sylt. Ät två små bitar av ägget och smöra ut resten på golvet. Ta en bit av mackan och kleta därefter in sylten ordentligt i ansiktet och på kläderna.

Lunch: 4 färgkritor (valfri färg), en handfull chips och tre munnfullar av ett glas mjölk. (Häll resten ut på golvet)

Middag: 1 kex, 2 mynt och nåt smuts som du hittar under soffan.

Kvällsmat: Gör iordning en ostsmörgås som du kastar på golvet. Drick 4 munfullar av ditt badvatten.

Dieten blir mer effektiv med anpassad motion till. Tex:
- Lägg dig på golvet i ett köpcenter och vrid kroppen runt samtidigt som du skriker för full hals för att öka lungkapaciteten. När mannen från securitas kaster ut dig, gör du stark motstånd.
- Spring överallt och hoppa emellanåt.
- Ramla ofta och regelbundet. Att resa sig upp stärker musklerna.
- Kom ihåg lungorna och skrik samtidigt med övningarna.
- Be om en samarbetspartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Var inte nöjd med ett ombyte, kräv att få byta kläder minst tre gånger.

Prova småbarnsdieten du också! Lycka till,men nu är den här,,den revoltmetoden !!!

Ny vecka igen..

..nya möjligheter.

Åh nästan skönt att säga att denna helg "äntligen är över", känns dumt på nå vis å formulera det så men just nu känns de verkligen inget annat än Skönt.
Nu är allt firande av mrJ avklarat och alla kalas på ett bra tag avklarade.
I fredas vart de en tripp till schtugan å käka gomat med papa bror å systeryster. Sedan vart de lite gluttande av hockey där vi återigen utklassade Linköping.
I lördas vart de försenat 60års kalas för mårrmårr där de bjöds på smörgåstårta och gräddtårta från ett lokalt bageri.
Hann inte så mycket annat än att stiga ur moderns bil innan jag satte mig i svärfars bil å vi var på väg till Johns äldre syster som fyllde år denna dag, på kalas.
Igår följde jag moder å hennes väninna på retromarknad i Ske-hamn å fick först köa utanför lokalen i typ 20min för att de var så djäkulskt mycke folk! Väl inne började kotten leva rövare å sparkade som den aldrig sparkat förr, trångt på folk var de å lite luft i lokalen där marknaden hölls. Dyra priser på allt så de vart inget "fyndat", men kul var de å kika iallafall. Få sig en liten Hum om vad saker och ting är på ett ungefär värda.
Sedan vart de bråttom hem å direkt vart jag satt i jobb innan jag ens klivit innanför dörren.
Baka stod på agendan å medans John å hans morbror spatserade runt i lägenheten så bråkade jag med diverse ingredienser till en after eight tårta som John önskat. Mycket god blev den dock!
Sedan vid klockan 2 började diverse gäster strömma in genom dörren å ett tag senare vart det 6storters fika.
Vid halv6 var vi åter igen fria och kunde andas ut efter ännu en helgs späckat schema.
Åt en liten middag och duschade innan vi tillslut gick å lade oss till sängs för att sussa. Lättare sagt än gjort då kotten verkade hög på socker samt att jag själv för den delen inte var särskilt trött. Somna nog strax efter 12.

Har sovit ganska okej inatt. Vaknade dock då John klev upp för att fara till jobbet och hade världens ont i halsen å gick å drack. Fick världens halsbränna och ville bara mörda någon. Gick å duscha för att få värme i kroppen. Gick å lade mig, hade fortfarande jätte ont i halsen å halsbränna å ville bara sova då ögonen sved men halsen satte stopp för det. Gick å duscha igen för att ja blev så less. Försökte somna å somna sen tillslut en timme men var fortfarande jätte trött. Steg upp duschade ytterligare en gång å gick sedan å gjorde frullost. Satte mig i soffan å nu sitter jag här. Trög som en jag vet inte vad, näsan rinner å huvudet känns som sirap å halsen..ja denna hals.

Nä ska vila upp mig å sedan ta mig i akt å promma till svärmors jobb där jag skulle få vara med på en Hjärt och Lung räddnings kurs.

Ha en fortsatt fin måndag!
Kram

Bild från norran från igår retromarknad. Jag å mor vart linslusar.

Nostalgitripp..

..i musikens tecken!

Sitter just nu å lyssnar på underbart roliga/tragiska låtar som jag lyssnade på när jag var liten. Blir dock lite ledsen över att jag inte hittar igen många av låtarna på youtube, meen..
James och Karin är ju underbara! Här är några av deras godingar som ni kan söka upp på youtube ;)!
Ebert
Skaffa katt
Flygar hunden från Mirleft
Tandborste visan, bland andra många goa låtar.

En annan me goa låtar är ju Jojje Wadenius med sitt album Zzoppa.
Elektriska ålen Elin
Tack gode gud
Jubelidiot
Bland andra fantasktiska låtar!

Sedan är ju Owe Thörnqvist TittaTitta en riktigt rolig låt.

Hahah John sitter bara å suckar åt min barndoms musiksmak och tycker inte att bebis ska få lyssna på vissa av James och Karins låtar för att de e för tragiska ;)

 

Hellu vecka 28..

..<3
 
Jo då lämnar vi vecka 27 å traskar rakt in i veckan som kommer att heta vecka 28 samt är vi även inne på sista trimestern!! 90dagar kvar till bf<3

Mitt barn är nu ca 37 cm långt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen

Nu nalkas snart en prommsis till schtan för å möta upp MrJ då han ska till optikern igen.
Känner mig egentligen inte så sugen på promms då de inte är så trevligt väder ute, grått trist å kallt..Meen bara försöka sitt bästa med att hålla flåset uppe nu när de sakta men säkert börjar närma sig slutet för schtormagen å de förmodligen behövs bra andning när de är dags! ;)<3


Have a nice day!
Kram

1:a April..

..och jag har inte tänkt luras(fast de nästan känns som jag gör det nu när jag skriver det) men de e bara 3 MÅNADER kvar till bf idag!!<3
 

Med detta kan det sägas att kotten firat inatt, haft världens gympa å stånkat å bonkat å haft sig, ungefär hela natten! Dock är den lilla krabaten inte så fruktansvärt hårdhänt/armad/benad/fotad utan ganska snäll med sin mors inre organ (Än iallafall!) så jag har fått mig några timmars sömn så jag känner mig utvilad :)!
Haha skrattade dock väldigt gott åt min käre man när han skrattade/suckade om vartannat(troligtvis i sömnen) då han låg å höll om magen å bebis sparka på han. Men han får skylla sig själv! Ligger man å har handen på bebismagen å får sådana dära spasmer då man ofrivilligt rycker med en kroppsdel (detta fall handen då), så bebis tror att de e bus på G å börjar sparkas tillbaka, så kan tyvärr inte jag göra något åt det. Förutom att tycka att de e riktigt roande å mysigt!<3 Ni är som fina ni två ;)

Nåväl.


Ska snart bege oss ut på prommsis i den strålande solen å utföra vissa uppdrag.
Sedan händer nog inte så mycket förutom att jag å min Mor funderat på en staden runda å bland annat höra oss för vad man ska tänka på vad gällande bilbarnstolar/bebisskydd då alla verkar lixom jag, tycka att det är rena rama djungeln! Så bäst är nog att surra med någon som vet.

Ha en fortsatt fin dag, hoppas ni inte blir utsatta för alldeles för taskiga skämt ;)!
Kram!

Ida Sandström

22- (snart 23) årig tvåbarnsmorsa Aston 22-06-14 Milea 07-07-17

RSS 2.0